Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
(άρθρα 129 επ. του Κανονισμού της Βουλής)
ΠΡΟΣ ΤΟΝ
κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 ΘΕΜΑ: «Άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους εκλογείς που βρίσκονται έξω από την Επικράτεια».

 I.               Όπως είναι γνωστό, μετά την αναθεώρηση του 2001, το άρθρο 51 παρ. 4 θεσπίζει, μεταξύ άλλων, πως «νόμος που ψηφίζεται με την πλειοψηφία των δύο τρίτων του όλου αριθμού των βουλευτών μπορεί να ορίζει τα σχετικά με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους εκλογείς που βρίσκονται έξω από την Επικράτεια».
      Α. Στις 19-2-2009, ύστερα από μακρά και ουσιαστική διαβούλευση με τους εκπροσώπους όλων των Κομμάτων, κατατέθηκε από την τότε Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προς ψήφιση σχέδιο νόμου για την εφαρμογή του άρθρου 51 παρ. 4 του Συντάγματος, κατά την τελική διαμόρφωση του οποίου είχαν ληφθεί υπόψη όλες οι παρατηρήσεις του ΠΑΣΟΚ, ως Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.  Παρά ταύτα, το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε το σχέδιο νόμου, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η κορυφαία αυτή θεσμική πρωτοβουλία, αφού δεν επιτεύχθηκε η απαιτούμενη από το Σύνταγμα αυξημένη πλειοψηφία των δύο τρίτων.
     Β. Στις 8-7-2010, εκδόθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου η απόφαση «Σιταρόπουλος κλπ», με την οποία η Ελλάδα καταδικάσθηκε και για παραβίαση του άρθρου 3 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αφού επί δεκαετία μετά τη θέσπιση της ως άνω διάταξης του άρθρου 51 παρ. 4 του Συντάγματος δεν έχει ψηφίσει τον σχετικό εκτελεστικό νόμο, στερώντας έτσι Έλληνες πολίτες από τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία.
II.            Ύστερα από τα παραπάνω, και ενόψει του γεγονότος ότι η Κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την ψήφιση νέου εκλογικού νόμου:

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ
ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Σκοπεύει να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή, ταυτοχρόνως ή πριν από την κατάθεση του σχεδίου νέου εκλογικού νόμου, και το νόμο για το εκλογικό δικαίωμα των εκλογέων που βρίσκονται έξω από την Επικράτεια, με δεδομένο μάλιστα ότι, αφενός, έχει ήδη μεσολαβήσει η προαναφερόμενη καταδίκη της Χώρας μας.  Και, αφετέρου, ο νόμος αυτός είναι ο μόνος εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος ο οποίος δεν έχει εκδοθεί, αν και έχουν παρέλθει δέκα χρόνια από την ολοκλήρωση της αναθεώρησης του Συντάγματος του 2001;

                                                                                                      Αθήνα,

Ο ερωτών Βουλευτής

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Α΄ Αθηνών