Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


19-5-2011. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά την συζήτηση της με αριθμό 873/16-5-2011 επίκαιρη ερώτησής του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σχετικά με την επιλογή των προϊσταμένων οργανικών μονάδων, σύμφωνα με τις μεταβατικές  διατάξεις του ν. 3839/2010.
……

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.
Κύριε Υπουργέ, με το ν. 3839/2010, τον οποίο πολυδιαφημίσατε ως νόμο ο οποίος εισάγει ένα νέο, δήθεν, πιο αξιοκρατικό καθεστώς κρίσης των δημοσίων υπαλλήλων, είχατε και μια άλλη «φιλοδοξία»: Να βάλετε χρονοδιαγράμματα για το μεταβατικό στάδιο σε ό,τι αφορά τις κρίσεις προϊσταμένων στις οργανικές μονάδες. Συγκεκριμένα, από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος θα έπρεπε να έχουν τελειώσει οι κρίσεις και στα δύο επίπεδα, δηλαδή και στο επίπεδο των τμηματαρχών και στο επίπεδο των διευθυντών και φυσικά των γενικών διευθυντών, το αργότερο τον Ιούνιο του 2010. Και μάλιστα για ορισμένες περιπτώσεις νωρίτερα, το Μάιο.

Παίρνω ως καταληκτική ημερομηνία την 20η Ιουνίου 2010. Έχει περάσει ένας χρόνος από την εποχή εκείνη. Παρακαλώ, πείτε μας τι έχει συμβεί. Πόσες κρίσεις έχουν γίνει είτε σε επίπεδο γενικών διευθυντών είτε διευθυντών είτε τμηματαρχών και σε ποιες υπηρεσίες;

 

Επίσης, παρά το γεγονός ότι δεν περιλαμβάνεται στην ερώτηση -περιλαμβάνεται σε προηγούμενη και έχετε πάρει την απάντηση τώρα- μιας και μιλάμε για κρίσεις, πείτε μας τι θα κάνετε με το περίφημο ζήτημα των πρακτικών, τα οποία αφορούν τις κρίσεις αυτές.

Μάλιστα οι υπάλληλοι του Υπουργείου σας -κορυφαίου Υπουργείου σε ό,τι αφορά τη γραμμή, το παράδειγμα που δίνει για όλη τη Δημόσια Διοίκηση- σας έχουν ζητήσει πρακτικά, για να κάνουν αίτηση ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δηλαδή για να προστατέψουν τον εαυτό τους, από τον περασμένο Ιούλιο και δεν τα έχετε δώσει. Πρωτοφανή γεγονότα!

Σας έκανα ερώτηση την προηγούμενη φορά. Σας απάντησε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, γιατί φθάσατε στο σημείο να ρωτάτε αν είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, λες και δεν ξέρει η υπηρεσία ποια είναι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα! Είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα αν πάει εκεί ο υπάλληλος να τα πάρει, για να προστατευθεί δικαστικώς! Πότε έχει ακουστεί αυτό το πράγμα στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση;

Σας απάντησε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα -μας τα είπε ο κ. Γεραρής προχθές στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας- και εσείς ακόμη εκεί! Να μην τα δώσετε στους ανθρώπους. Να μην προστατευθούν δικαστικώς. Αυτή είναι η διαφάνεια την οποία ευαγγελίζεσθε; Αυτή είναι η ταχύτητα του διοικητικού έργου σε επίπεδο προϊσταμένων μονάδων;

Θα επανέλθω, όταν θα έχω την απάντησή σας, για να πάρω θέση με βάση τα στοιχεία που έχω και εγώ.

Ευχαριστώ.
.......

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ, εκείνο που μένει είναι ότι τα χρονοδιαγράμματα δεν τηρήθηκαν. Το ξέρετε ότι σε επίπεδο τμηματαρχών δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Σε επίπεδο διευθυντών κάτι έχει γίνει, αλλά και σε επίπεδο γενικών διευθυντών φτάσατε να μην έχετε ολοκληρώσει τις διαδικασίες και να έχετε καθυστέρηση ενός χρόνου, λόγω δυσλειτουργιών στη Δημόσια Διοίκηση. Και αυτό γιατί δεν μπορείτε τη Δημόσια Διοίκηση να την «τρέξετε».

Γι’ αυτό το λόγο προβλέπεται στο νομοσχέδιο το οποίο συζητάμε εδώ στη Βουλή, ότι όσοι γενικοί διευθυντές δεν έχουν επιλεγεί από το Ειδικό Υπηρεσιακό, το οποίο έχει συσταθεί, θα γίνουν μέσω της νέας διαδικασίας του ΑΣΕΠ! Τώρα την περνάτε την τροπολογία. Δηλαδή, η μεταβατική περίοδος ήταν ένας χρόνος και έχετε ένα χρόνο καθυστέρηση παραπάνω. Τι δείχνει αυτό; Ότι το σύστημα το οποίο έχετε εισαγάγει, έχει αποτύχει παντελώς.

Και η Δημόσια Διοίκηση η οποία λέτε ότι θα τρέξει -και πάτε και λέτε από εδώ κι από εκεί και στην τρόικα ότι τρέχει- τρέχει με ρυθμούς χελώνας. Και η αποτυχία γενικότερα την οποία αντιμετωπίζουμε και μας ζητάνε τα ρέστα με νέα μνημόνια -το ξέρετε- οφείλετε στη δική σας ανικανότητα, της Κυβέρνησης, να ολοκληρώσει στοιχειώδη πράγματα στα οποία έχει και τη δική μας συναίνεση. Λοιπόν, πείτε το ρητά ότι αυτά που πολυδιαφημίζετε ως μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση είναι όνειρα θερινής νυκτός.

Γυρίσατε και μου είπατε τι είχα κάνει εγώ ως Υπουργός. Πρώτα-πρώτα, ο νόμος που εφαρμόστηκε μεταβατικά -πριν εφαρμοστεί ο Κώδικας που μαζί με την ΑΔΕΔΥ επεξεργαστήκαμε και μαζί ψηφίσαμε στη Βουλή και τον οποίο ήρθατε μετά να ανα-τρέψετε υποτίθεται- ο νόμος που εφήρμοσα εγώ και που μου λέτε ότι είμαι υπεύθυνος για κομματικές τοποθετήσεις την εποχή εκείνη, ήταν ο νόμος του Αλέκου του Παπαδόπουλου, που εσείς τον είχατε εισαγάγει και τον οποίο εγώ κατήργησα στην πορεία.

Τι αντικειμενικά στοιχεία μου λέτε; Δεν μου δώσατε απάντηση γι’ αυτό. Μου δώσατε απάντηση στο ότι έχετε αποτύχει στα χρονοδιαγράμματα, έχετε πέσει έξω. Μάλιστα. Μου λέτε για διαύγεια. Ποια διαύγεια, κύριε Υπουργέ; Εδώ δεν επιτρέπετε εσείς ως Υπουργείο Εσωτερικών πρόσβαση των υπαλλήλων στα στοιχεία με τα οποία κρίθηκαν για να πάνε στα δικαστήρια. Τους ταλαιπωρείτε ένα χρόνο κι αυτούς.

Πάτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για να βαφτίσετε τα στοιχεία του υπαλλήλου, με τα οποία προσφεύγει στα δικαστήρια, από τον Κώδικα του Στασινόπουλου, από το ’52, «προσωπικά δεδομένα». Σας απαντάει η αρχή: Δεν είναι προσωπικά δεδομένα, πλην στοιχείων που αφορούν ιατρικά στοιχεία, αναρρωτικές άδειες. Και σε αυτά μπορεί να έχει, λέει, πρόσβαση ο υπάλληλος. Απλά η κοινοποίηση είναι εκείνη η οποία δεσμεύεται. Και δεν αφήνετε τους υπαλλήλους να δουν τα στοιχεία τους! Αυτή είναι η διαύγεια για την οποία μας μιλούσατε προηγουμένως; Αυτό λέγεται διαύγεια; Είναι πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, ακριβώς για να μην έχουν οι υπάλληλοι πρόσβαση, να μην δουν τι ακριβώς έχει γίνει στις συγκεκριμένες κρίσεις.

Αλλά ξέρω τι έχει γίνει στις συγκεκριμένες κρίσεις, ξέρω την αυθαιρεσία την οποία επικράτησε, ξέρω γιατί δεν τα δίνετε τα στοιχεία αυτά. Για να έχει περάσει η μεταβατική περίοδος, να πάνε στο Συμβούλιο Επικρατείας, να κάνει ενάμισι χρόνο το Συμβούλιο Επικρατείας. Άντε μετά να έρθεις να πεις στον υπάλληλο ότι δικαιώθηκε. Αυτή είναι η διαύγεια. Λέτε στον κόσμο και στους υπαλλήλους για διαύγεια, τους λέτε ότι «όλα τα αναρτούμε στο διαδίκτυο» και δεν τους επιτρέπετε να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία για να πάνε στο Συμβούλιο Επικρατείας! Χάρισμά σας αυτή η διαύγεια. Χάρισμά σας αυτή η αξιοκρατία. Την ξέρουν όλοι οι υπάλληλοι και ξέρουμε ποια είναι τα συμπεράσματα τα οποία έχουμε βγάλει μέχρι τώρα.

Εγώ θα επανέλθω γι’ αυτό, αφού αρχίζει και αποκτά άλλες διαστάσεις η ιστορία της μη κοινοποίησης. Οδηγείτε τους υπαλλήλους σε άλλους δρόμους αντιδικίας με τις υπηρεσίες, πρωτόγνωρους που δεν έχω ξαναδεί. Αυτό προσέξτε το. Δεν σας ταιριάζει ούτε εσάς, ούτε του Υπουργού. Τις προθέσεις σας θέλω να ξέρετε ότι τις γνωρίζω. Αλλά τις υπηρεσίες σας από κάτω που ακολουθούν αυτή την άθλια μεθόδευση της απόκρυψης των στοιχείων, παρακαλώ πολύ να τις ελέγξετε.


[1] Σελ. 10757, http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/es20110519.pdf