Αν θέλετε να μάθετε ποιες είναι οι πιο αξιόπιστες στοιχηματικες εταιριες στον κόσμο τότε μπορείτε να διαβάσετε τις πιο έγκυρες αξιολογήσεις για εταιριες στοιχηματων με πολλές πληροφορίες για υπηρεσίες και τα στοιχηματικά μπόνους εγγραφής που δίνουν. Δείτε τη σελίδα και συλλέξτε τις δυνατές γνώσεις για να επιβιώσετε στο χώρο του διαδικτυακού παιχνιδιού.


Βουλή

Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

9-11-2012. Αγόρευση κ. Προκόπη Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2013».
…………….
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): … Ο κ. Παυλόπουλος έχει το λόγο για επτά λεπτά.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, υπερψηφίζω τον Προϋπολογισμό. Πλην όμως θα ήθελα να τονίσω πως οφείλω και στον εαυτό μου, αλλά γενικότερα στη συγκυρία, την εξής επισήμανση, η οποία δεν αφορά τόσο πολύ το Κοινοβούλιο και εμάς.

Αυτή η επισήμανση, κύριε Υπουργέ, αφορά πρωτίστως τους εταίρους μας, αφορά γενικώς την Ευρώπη. Και νομίζω ότι είναι όχι απλώς δικαίωμα αλλά χρέος του κάθε Βουλευτή αυτές τις κρίσιμες ώρες να απευθύνεται στους εταίρους μας. Και να απευθύνεται ακριβώς για να στηρίξουμε την προσπάθεια, την οποία κάνετε και την οποία οφείλετε να συνεχίσετε. Γιατί η προσπάθεια δεν τελείωσε. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχισθεί στο πλαίσιο πια μιας άλλης διαπραγμάτευσης, η οποία σχετίζεται με την πλήρη αλλαγή πολιτικής της τρόικας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Ελλάδα και στις χώρες εκείνες, οι οποίες έχουν μπει υπό τα «καυδιανά δίκρανα» της μνημονιακής πολιτικής. Οφείλουν στις χώρες αυτές την αναπτυξιακή «ανάσα», η οποία είναι πλέον «ανάσα» ολόκληρης της Ευρώπης.

Γνωρίζουμε όλοι ότι αυτός ο προϋπολογισμός, κύριε Υπουργέ, ως προς τους στόχους που έχουν τεθεί πρέπει να πετύχει. Αν δεν πετύχει ως προς τους στόχους αυτούς, είναι σαφές ότι η ελληνική οικονομία θα εκτροχιασθεί, η κοινωνία θα εκραγεί. Οφείλουμε να πούμε ότι αυτή η έκρηξη -και οφείλουμε να το τονίσουμε στους εταίρους μας- δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά ολόκληρη την Ευρώπη.

Και οφείλουμε να τους το πούμε αυτό περισσότερο, γιατί το ότι φθάσαμε έως εδώ ως χώρα δεν είναι μόνο δική μας ευθύνη, είναι και ευθύνη δική τους. Όλοι ξέρουμε πώς φθάσαμε έως εδώ.

Πρώτον, φθάσαμε έως εδώ με απόλυτη ευθύνη της Κυβέρνησης Παπανδρέου, η οποία οδήγησε την Ελλάδα στο μνημόνιο.

hello: 9-11-2012. Αγόρευση κ. Προκόπη Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών οικονομικού έτους 2013».

   

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

ΕΡΩΤΗΣΗ
(άρθρα 126 επ. του Κανονισμού της Βουλής)
ΠΡΟΣ ΤΟΝ
κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 ΘΕΜΑ: «Απευθείας ανάθεση μελέτης προϋπολογισμού 60.000 ευρώ (άνευ ΦΠΑ)»

          Από υπηρεσιακό έγγραφο της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Κατάστασης Προσωπικού, με ημερομηνία 15/11/2011, προκύπτει ότι το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προωθεί την εκτέλεση έργου με τίτλο «Μελέτη για τον προγραμματισμό αποχωρήσεων/προσλήψεων για τα έτη 2011 έως και 2015», κατ’ εφαρμογή της μνημονιακής σύμβασης.

          Από το ίδιο υπηρεσιακό έγγραφο προκύπτει, ρητώς, ότι «ο συνολικός προϋπολογισμός θα ανέρχεται σε 60.000 ευρώ (άνευ ΦΠΑ) και θα υλοποιηθεί με απευθείας ανάθεση

Εν όψει των ανωτέρω

hello: 25-11-2011. ΕΡΩΤΗΣΗ: "ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 60.000 (ΑΝΕΥ ΦΠΑ)"

   

Αγορεύσεις / Παρεμβάσεις

23-10-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών: «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Μεταφορά Μαθητών για το σχολικό έτος 2012-2013 (ΦΕΚ 171Α΄), μεταφορά αρμοδιότητας στις Περιφέρειες και άλλες διατάξεις».
………………

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Παίρνω το λόγο όπως και στην επιτροπή, γιατί το ζήτημα, το οποίο σχετίζεται με τη μεταφορά των μαθητών, αποτελεί ένα βασικό χαρακτηριστικό του πώς ένα στοιχειώδες κομμάτι του κοινωνικού κράτους μπορεί από λάθη πολιτικής να οδηγηθεί και αυτό σε κατάρρευση. Και μάλιστα σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα όπως είναι αυτός της παιδείας.

 Η αλήθεια είναι, και πρέπει να την ομολογήσουμε, ότι το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών είναι εδώ και χρόνια που βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Και κακώς. Και όσοι κυβέρνησαν -συμπεριλαμβανομένου του ομιλούντος- φέρουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί. Αλλά ουδέποτε, σας διαβεβαιώ κύριοι συνάδελφοι, το θέμα είχε φτάσει σε αυτήν την οξύτητα που φτάνει τώρα, ακριβώς γιατί οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης υπήρξαν όχι απλώς ερασιτεχνικές, αλλά καταστροφικές και για την τοπική αυτοδιοίκηση και για την παιδεία. Αυτό, όμως, όχι με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, αλλά με αποκλειστική ευθύνη εκείνων που μέσα στην κρίση -και εννοώ το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Ραγκούση- πήγαν να κάνουν μια μεταρρύθμιση η οποία αποδείχθηκε ότι αναλογεί ιστορικά σε αυτό που λέμε «χωριά Ποτέμκιν».

hello: 23-10-2012. Αγόρευση κ. Π. Παυλόπουλου κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών: «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Μεταφορά Μαθητών για το σχ. έτος 2012-13μεταφορά αρμοδιότητας στις Περιφέρειες και άλλες διατάξεις.

   

Κοινοβουλευτικός Έλεγχος

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
(άρθρα 129 επ. του Κανονισμού της Βουλής)
ΠΡΟΣ ΤΟΝ
κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 ΘΕΜΑ: «Παράνομη θεσμοθέτηση, μέσω εγκυκλίου, αναπληρωτών προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων».

Ι. Στην εγκύκλιο αρ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.26.14/754/ΟΙΚ./31-10-2011 περιλαμβάνονται και τα ακόλουθα: «1. Προκειμένου ο αναπληρωτής προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης να εξαιρεθεί από τις διατάξεις των υποπαραγράφων 1β και 1γ του άρθρου 33 του ν. 4024/2011, περί αυτοδίκαιης απόλυσης και προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, θα πρέπει ο ορισμός του να έχει γίνει με πράξη του αρμοδίου προς τούτο οργάνου. 2. Μέχρι την πλήρωση, με επιλογή από το οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο, των θέσεων προϊσταμένων επιπέδου Τμήματος, Υποδιεύθυνσης και Διεύθυνσης που θα κενωθούν κατ’ εφαρμογή του ν. 4021/2011, δηλ. λόγω της αυτοδίκαιης απόλυσης ή της θέσης σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα των κατόχων των θέσεων αυτών, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 84,85 και 86 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007, Α΄26) και του άρθρου πέμπτου του ν. 3839/2010 (Α΄51), η τοποθέτηση των προϊσταμένων διενεργείται με μόνη απόφαση του οικείου Υπουργού ή του οικείου οργάνου διοίκησης που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».

ΙΙ. Από τ’ ανωτέρω προκύπτει ότι με την ως άνω εγκύκλιο θεσμοθετούνται αναπληρωτές προϊστάμενοι Γενικών Διευθύνσεων, των οποίων η τοποθέτηση γίνεται με μόνη απόφαση του οικείου Υπουργού ή του οικείου οργάνου διοίκησης και οι οποίοι μάλιστα εξαιρούνται από την εφαρμογή των διατάξεων περί αυτοδίκαιης απόλυσης και προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.

ΙΙΙ. Υπό τα δεδομένα αυτά:

hello: 25-11-2011 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: "ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ, ΜΕΣΩ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ"

   

Page 6 of 42